Bodø har i nærmest hele sin levealder vært en viktig fiskeby, der spesielt silden har vært med på å gjøre byen rik opp gjennom årene. Nå til dags foregår det meste av fiskingen noe lengre nord i landet, men Bodø har uansett svært mange opplevelser å by på – både til lands og til sjøs.

Norsk Luftfartsmuseum

I skrivende stund er den norske hovedflyplassen for militære kampfly lokalisert i Bodø (2014), selv om den er planlagt flyttet. Men byen har spilt en viktig rolle for Norge i mange år, og var blant annet involvert i den kalde krigen da det amerikanske U2-flyet som styrtet i Russland hadde kurs for nordlandshovedstaden. En kopi av dette flyet er nå utstilt på Norsk Luftfartsmuseum, samt en hel del andre luftige attraksjoner. Utstillingen er fordelt i to avdelinger, med en sivil og en militær del, og museet er det offisielle luftfartsmuseet i Norge.

Havørnsafari

Bodø har også en av Europa og verdens få bestander av havørn, som ofte kan ses med det blotte øyet fra sentrum av byen. Men de fleste havørnene har rede på de mange øyene like utenfor sentrum av byen, og følgelig vil man kunne se ørnen fra best perspektiv dersom man blir med på en aldri så liten båttur. Flere turselskaper har tilrettelagte turer som kalles «havørnsafari», der man rett og slett kjører til havs for å se på ørn. Kanskje blir det et skikkelig nært møte med den majestetiske rovfuglen?

Keiservarden

Nordland og Bodø har enormt med turmuligheter, og nærmest i sentrum finner man Keiservarden, som er «byfjellet» i Bodø. Dette er byens mest populære turløype, og et fjell som er såpass overkommelig at de fleste klarer å gå turen. Det tar sjeldent mer enn 1-2 timer oppover, og fra toppen på varden – som for øvrig har en meget innholdsrik historie – kan man nyte byens beste utsiktspunkt. Den kan ikke beskrives, og er nødt til å oppleves. Ta gjerne turen opp hit sent en sommerkveld for å nyte midnattssolen. En attraksjon som ikke kan kjøpes for penger!

Nyholmen Skandse

Bodø har en innholdsrik historie som strekker seg flere hundre år tilbake, og byen har vært involvert i flere kriger. Nyholmen Skandse er restene etter et gammelt fort som beskyttet byen på 1800-tallet. Det ligger på en liten holme som naturen selv har lagt i en strategisk posisjon for å beskytte byen. Her kan man se restene av fortet som reddet byens innbyggere fra britiske krigsskip, og man kan til og med se kanonene så utstilt den dag i dag. I sommerhalvåret skal du heller ikke se bort fra at det arrangeres en konsert på «skansen» – en opplevelse du er nødt til å få med deg.